Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE “ZALJUBLJENI VITEZ OD MORAČE”

ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE “ZALJUBLJENI VITEZ OD MORAČE”
Datum objave: 11.09.2019 10:47 | Autor: UzD

Ispis Štampaj stranicu


Dana 03. septembra o.g. u okviru „Banjskog zabavnog ljeta“ mnogobrojna publika je uživala u premijeri dječije predstave „Zaljubljeni vitez od Morače“, koja je rađena po tekstu poznatog crnogorskog književnika za mlade Velimira Ralevića iz Berana.

Ova raspjevana, razigrana i interaktivna komedija, u kojoj su korišteni i motivi iz Ralevićevih pjesama, ima za cilj da najmlađe što više, kroz igru, odvoji od virtuelnog svijeta.

Miloš Paović, aleksinački glumac i jedan od aktera predstave, poslije premijere je između ostalog rekao: „Na scenama je sve manje dobrih tekstova za djecu, a tekst je osnov svega. Zato nam je i izuzetno drago što smo ostvarili saradnju sa Velimirom Ralevićem, jednim od najkvalitetnijih pjesnika za mlade, koji nam je, iako mu je ovo pozorišni prvijenac, podario predstavu koja će imati svoju budućnost i trajanje. To potvrđuju i mnogi pozivi centara za kulturu jugoistočne Srbije, samo u septembru i oktobru zakazali smo dvadesetak izvođenja“.

U predstavi, pored Paovića, igra i glumac aleksinačkog pozorišta Srđan Stojadinović. Za scenski pokret zadužen je Mladen Milojković, glumac pozorišta lutaka iz Niša, kostime je osmislila Dragana Dimitrijević a režiju potpisuje Biljana Nikolić, prvakinja kruševačkog pozorišta.

Predstavu je podržala Uprava za dijasporu putem ovogodišnjeg Javnog konkursa za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima.