Мања слова Већа слова РСС
>

ПРЕДСЈЕДНИК ФУТСАЛ КЛУБА "МОНТЕНЕГРО" WУППЕРТАЛ МИЛОШ БУКИЛИЋ ПОСЈЕТИО УПРАВУ ЗА ДИЈАСПОРУ

ПРЕДСЈЕДНИК ФУТСАЛ КЛУБА "МОНТЕНЕГРО" WУППЕРТАЛ МИЛОШ БУКИЛИЋ ПОСЈЕТИО УПРАВУ ЗА ДИЈАСПОРУ
Датум објаве: 26.08.2019 13:46 | Аутор: Управа за дијаспору

Испис Штампај страницу


Директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић разговарао је 23. августа 2019. године са чланом Савјета за сарадњу са дијаспором – исељенцима и предсједником Удружења Футсал клуб “Монтенегро” Wуппертал, Милошем Букилићем.

Саговорници су разматрали неколико тема и моделе будуће сарадње у оквиру којих би се најбоље уклопиле активности, пројекти, планови на јачању веза Црне Горе са својим исељеништвом у СР Њемачкој. 

На почетку разговора, директор Митровић се осврнуо на важност будућег рада недавно формираног Савјета за сарадњу са дијаспором - исељеницима, чији је члан Милош Букилић, и изразио очекивање од овог владиног савјетодавног тијела да допринесе јачању сарадње матичне државе са исељеницима.

Букилић је информисао директора Управе за дијаспору о бројности и структури нашег исељеништва у СР Њемачкој. Додао је да очекује подршку матичне државе у унапређењу сарадње црногорских исељеника у СР Њемачкој са Управом за дијаспору.

Букилић је истакао да његово удружење броји око 30 чланова и да су раније биљежили значајне резултате на спортским такмичењима те да ће од ове године појачано радити на бројним активностима.

Директор Митровић се захвалио на посјети и нагласио да свако интензивирање међусобне сарадње и добра воља наших људи унутар и ван граница Црне Горе, могу допринијети просперитету и јединству црногорских заједница, њиховој успјешнијој интеграцији у земљама пријема и јачању сарадње са матицом Црном Гором.