Manja slova Veća slova RSS
>

PREDSJEDNIK FUTSAL KLUBA "MONTENEGRO" WUPPERTAL MILOŠ BUKILIĆ POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU

PREDSJEDNIK FUTSAL KLUBA "MONTENEGRO" WUPPERTAL MILOŠ BUKILIĆ POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU
Datum objave: 26.08.2019 13:46 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović razgovarao je 23. avgusta 2019. godine sa članom Savjeta za saradnju sa dijasporom – iseljencima i predsjednikom Udruženja Futsal klub “Montenegro” Wuppertal, Milošem Bukilićem.

Sagovornici su razmatrali nekoliko tema i modele buduće saradnje u okviru kojih bi se najbolje uklopile aktivnosti, projekti, planovi na jačanju veza Crne Gore sa svojim iseljeništvom u SR Njemačkoj. 

Na početku razgovora, direktor Mitrović se osvrnuo na važnost budućeg rada nedavno formiranog Savjeta za saradnju sa dijasporom - iseljenicima, čiji je član Miloš Bukilić, i izrazio očekivanje od ovog vladinog savjetodavnog tijela da doprinese jačanju saradnje matične države sa iseljenicima.

Bukilić je informisao direktora Uprave za dijasporu o brojnosti i strukturi našeg iseljeništva u SR Njemačkoj. Dodao je da očekuje podršku matične države u unapređenju saradnje crnogorskih iseljenika u SR Njemačkoj sa Upravom za dijasporu.

Bukilić je istakao da njegovo udruženje broji oko 30 članova i da su ranije bilježili značajne rezultate na sportskim takmičenjima te da će od ove godine pojačano raditi na brojnim aktivnostima.

Direktor Mitrović se zahvalio na posjeti i naglasio da svako intenziviranje međusobne saradnje i dobra volja naših ljudi unutar i van granica Crne Gore, mogu doprinijeti prosperitetu i jedinstvu crnogorskih zajednica, njihovoj uspješnijoj integraciji u zemljama prijema i jačanju saradnje sa maticom Crnom Gorom.