Мања слова Већа слова РСС
>

НАЈАВА: ДАНИ ДИЈАСПОРЕ-ИСЕЉЕНИКА

НАЈАВА: ДАНИ ДИЈАСПОРЕ-ИСЕЉЕНИКА
Датум објаве: 25.07.2019 14:48 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Управа за дијаспору, у сарадњи са Општином Бар, организује манифестацију “Дани дијаспоре-исељеника” која ће у недјељу 28. и понедјељак 29. јула 2019. године бити одржана у Бару.

Манифестацију ће отворити ревијална утакмица између екипа матичне државе и дијаспоре, која ће бити одиграна у дворани  “Тополица” 28. јула, са почетком у 20:30 часова.

Програм манифестације биће настављен у понедјељак 29. јула, када ће у сали Дворца краља Николе, са почетком у 11:00 часова, бити одржан Округли сто на тему „Инвестициони потенцијали и бизнис зоне Црне Горе“. На округлом столу излагања ће имати представници Министарства економије, Министарства одрживог развоја и туризма, Инвестиционо развојног фонда, Агенције за промоцију страних инвестиција (МИПА), Привредне коморе Црне Горе, Националне туристичке организације, Удружења привредника Бара, Општине Бар, као и неколико истакнутих припадника дијаспоре.

Истог дана, на шеталишту краља Николе у Бару, са почетком у 20:00 часова, биће одржана централна прослава манифестације, уз директан пренос на РТЦГ и РТЦГ Сат, гдје ће се присутнима обратити предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић и предсједник Општине Бар Душан Раичевић. Поред пригодног културно-умјетничког програма и премијерног приказивања документарног филма „Нема Бара до цара“ који представља поклон Управе за дијаспору граду Бару, истакнутим исељеницима и организацијама дијаспоре ће бити уручене награде у седам категорија, које Управа додјељује сваке друге године.

Овогодишњи добитиници награда су: проф. др Миленко Перовић - награда за очување државног идентитета и припадности Црној Гори; Вељко Булајић - награда за допринос у области културе; проф. др Надежда Басара - награда за допринос у области науке; Рефик Радончић - награда за допринос у области дипломатије и промоције Црне Горе; Душко Ивановић - награда за допринос у области спорта; Културни центар Румија - награда за доброчинство; Веселин Мијач - награда за унапријеђење привредног партнерства са Црном Гором. Награде ће добитницима уручити предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.