Мања слова Већа слова РСС
>

НАЈАВА: КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА САРАДЊУ СА ДИЈАСПОРОМ-ИСЕЉЕНИЦИМА

НАЈАВА: КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА САВЈЕТА ЗА САРАДЊУ СА ДИЈАСПОРОМ-ИСЕЉЕНИЦИМА
Датум објаве: 24.07.2019 14:35 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Конститутивна сједница другог сазива Савјета за сарадњу са дијаспором-исељеницима, у организацији Управе за дијаспору, биће одржана у петак, 26. јула 2019. године, са почетком у 10:00 часова.

У свечаном дијелу Конститутивне сједнице званицама ће се обратити предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић и посланик и предсједник скупштинског Одбора за међународне односе и исељенике Андрија Николић, док ће  оквиру радног дијела бити изабрани предсједник, потпредсједници и секретар Савјета, који ће ту функцију обављати у наредне 4 године.

Подсјећамо да је Савјет за сарадњу са дијаспором – исељеницима, по први пут образован 2016. године, и представља савјетодавно тијело Владе Црне Горе које има задатак да учествује у осмишљавању и креирању политике за сарадњу са дијаспором-исељеницима. Ово тијело има 94 члана и чине га представници дијаспоре-исељеника, представници државних и локалних органа и институција и истакнуте личности.

Позивамо све заинтересоване медије да присуствују свечаном дијелу конститутивне сједнице и прес конференцији која ће бити одржана у 16 часова у хотелу Рамада.

У прилогу достављамо дневни ред конститутивне сједнице Савјета за сарадњу са дијаспором-исељеницима.


Савјет 2019 ДНЕВНИ РЕД финал.пдф