Manja slova Veća slova RSS
>

NAJAVA: KONSTITUTIVNA SJEDNICA SAVJETA ZA SARADNJU SA DIJASPOROM-ISELJENICIMA

NAJAVA: KONSTITUTIVNA SJEDNICA SAVJETA ZA SARADNJU SA DIJASPOROM-ISELJENICIMA
Datum objave: 24.07.2019 14:35 | Autor: UzD

Ispis Štampaj stranicu


Konstitutivna sjednica drugog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, u organizaciji Uprave za dijasporu, biće održana u petak, 26. jula 2019. godine, sa početkom u 10:00 časova.

U svečanom dijelu Konstitutivne sjednice zvanicama će se obratiti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović i poslanik i predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić, dok će  okviru radnog dijela biti izabrani predsjednik, potpredsjednici i sekretar Savjeta, koji će tu funkciju obavljati u naredne 4 godine.

Podsjećamo da je Savjet za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, po prvi put obrazovan 2016. godine, i predstavlja savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore koje ima zadatak da učestvuje u osmišljavanju i kreiranju politike za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. Ovo tijelo ima 94 člana i čine ga predstavnici dijaspore-iseljenika, predstavnici državnih i lokalnih organa i institucija i istaknute ličnosti.

Pozivamo sve zainteresovane medije da prisustvuju svečanom dijelu konstitutivne sjednice i pres konferenciji koja će biti održana u 16 časova u hotelu Ramada.

U prilogu dostavljamo dnevni red konstitutivne sjednice Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.


Savjet 2019 DNEVNI RED final.pdf