Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ЉЕТЊА СКУПШТИНА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦРНОГОРСКИХ СТУДЕНАТА У ИНОСТРАНСТВУ

ОДРЖАНА ЉЕТЊА СКУПШТИНА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦРНОГОРСКИХ СТУДЕНАТА У ИНОСТРАНСТВУ
Датум објаве: 24.07.2019 14:33 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Седма Љетња скупштина организације црногорских студената у иностранству у хотелу Регент у Тивту, одржана 22. јула 2019. године, окупила је око 70 студената, представника Владе, општине, фондација и омладинских организација. Међу званицама били су помоћник директора Управе за дијаспору мр Иван Јововић, директор Директората за младе у Министарству спорта Ненад Копривица и самостални савјетник у Министарству науке Иван Томовић.

Након радног дијела скупа, студентима су се обратили генерални менаџер Регент Порто Монтенегро хотела Каи Дикман, Ненад Копривица, генерални директор за младе у Министарству спорта Црне Горе, помоћник директора Управе за дијаспору мр Иван Јововић и Вилдан Рамусовић из Организације студената у иностранству.

Александар Вучинић, извршни директор организације црногорских студената у иностранству истиче да је Скупштина једно од главних окупљања студената која се одржавају сваке године. Према његовим ријечима циљ скупа је ширење свијести о значају повратка студената из иностранства у земљу након студија. „Наша идеја и визија је да се створи „мрежа мозгова“ која ће умрежити све студенте широм свијета у успостављању и стимулисању научне, професионалне и других видова сарадње.

На почетку свог излагања, Јововић је исказао задовољство да црногорски студенти у иностранству имају овакву успјешну организацију. Јовоић је истакао: “Иако по законском одређењу, студенти у иностранству нијесу дијаспора односно исељеници, вашу организацију препознајемо као субјект који посједује капацитете да промовише вриједности савремене Црне Горе у иностранству. Из тог разлога, испред Управе за дијаспору вас позивам да у партнерском односу са удружењима наше дијаспоре осмислимо пројекте који би били усмјерени на добробит матице и дијаспоре.” На крају Јововић је пожелио студентима још више активности и успјешну реализацију прокламованих циљева.

УзД