Мања слова Већа слова РСС
>

ДОНИЈЕТА ОДЛУКА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ КОЈИ ЈЕ РАСПИСАЛА УПРАВА ЗА ДИЈАСПОРУ

ДОНИЈЕТА ОДЛУКА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ КОЈИ ЈЕ РАСПИСАЛА УПРАВА ЗА ДИЈАСПОРУ
Датум објаве: 21.06.2019 14:43 | Аутор: узд

Испис Штампај страницу


Сходно члану 43 Закона о сарадњи Црне Горе са дијаспором - исељеницима („Службени лист ЦГ“, број: 44/18), Управа за дијаспору је дана 25. марта 2019. године, расписала Јавни конкурс за суфинансирање пројеката у областима сарадње са дијаспором – исељеницима, који је објављен на интернет страници Управе.

На Јавни конкурс пристигло је укупно 61 пријава, од стране 42 организација дијаспоре – исељеника.

Комисија за расподјелу средстава по Јавном конкурсу образована Рјешењем бр. 01/1 – 241/60 од 13.05.2019. године, је поступајући по наведеним пријавама Записником од 24.маја 2019. године констатовала да су све пристигле пријаве уредне и потпуне.

У складу са чл. 5 и 6 Правилника о начину вредновања програма односно пројеката организација дијаспоре („Сл. лист ЦГ“, број: 16/19), Комисија за расподјелу средстава по Јавном конкурсу извршила је бодовање програма и пројеката на основу утврђених критеријума. На основу утврђеног броја бодова Комисија је утврдила ранг листу програма односно пројеката, као и образложени предлог за додјелу средстава за суфинансирање програма односно пројекта који је доставила Управи, у законски одређеном року.

Приликом утврђивања предлога за додјелу средстава за суфинансирање програма односно пројеката Комисија је водила рачуна о висини укупно расположивих средстава и броју одобрених пројеката, као и броју утврђених бодова за свако појединачни програм односно пројекат.

Интерресорна Комисија у сљедећем саставу: предсједник Административног одбора и члан Одбора за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе Луиђ Шкреља, државни секретар у Министарству просвјете Александар Митровић, генерални директор Генералног директората за конзуларне послове у Министарству вањских послова Селим Лика, државни секретар у Министарству културе Дражен Блажић, помоћник директора Управе за дијаспору Иван Јововић, шефица Одсјека за статусно – правна питања, финансије и исељеничке исправе у Управи за дијаспору Елвира Бектеши и шеф Одсјека за информативне послове и евиденцију исељеника у Управи за дијаспору Зоран Ђукановић, сачинила је свој предлог о расподјели 100.000 еура за укупно 57 пројеката.

Директор Управе за дијаспору у потпуности је уважио Предлог Комисије, на основу којег је донио Одлуку о расподјели средстава за суфинансирање програма односно пројеката

Предлог за додјелу средстава за суфинансирање програма.пдф

Одлука о расподјелу средстава за суфинансирање програма односно пројеката.пдф