Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК КОМИСИЈЕ ЗА РАСПОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ОДНОСНО ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИМА САРАДЊЕ СА ДИЈАСПОРОМ-ИСЕЉЕНИЦИМА

ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК КОМИСИЈЕ ЗА РАСПОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ОДНОСНО ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИМА САРАДЊЕ СА ДИЈАСПОРОМ-ИСЕЉЕНИЦИМА
Датум објаве: 19.06.2019 13:57 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


У сриједу, 19. јуна 2019. године, одржан је други састанак Комисије за расподјелу средстава по Јавном конкурсу за суфинансирање програма односно пројеката у областима сарадње са дијаспором-исељеницима. 

Састанку су присуствовали сљедећи чланови Комисије: предсједник Административног одбора и члан Одбора за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе Луиђ Шкреља, државни секретар у Министарству просвјете Александар Митровић, генерални директор Генералног директората за конзуларне послове у Министарству вањских послова Селим Лика, државни секретар у Министарству културе Дражен Блажић, помоћник директора Управе за дијаспору Иван Јововић, шефица Одсјека за статусно – правна питања, финансије и исељеничке исправе у Управи за дијаспору Елвира Бектеши и шеф Одсјека за информативне послове и евиденцију исељеника у Управи за дијаспору Зоран Ђукановић.

Комисија је размотрила све пријаве достављене у прописаном року, утврдила листу подносилаца пријава програма односно пројеката који испуњавају прописане услове и извршила њихово вредновање. На основу броја бодова, утврђена је ранг листу и Предлог за додјелу средстава, који је потом достављен Управи за дијаспору и чиме је рад Комисије успјешно завршен.

Подсјећамо да је Управа за дијаспору по први пут расписала Јавни конкурс ове врсте, а расположиви фонд који је опредијељен за ову сврху износи 100.000€. Јавни конкурс за суфинансирање програма односно пројекта у областима сарадње са дијаспором-исељенцима наишао је на велико интересовање дијаспоре, а на адресу Управе пристигао чак 61 пројекат.