Мања слова Већа слова РСС
>

ДЕЛЕГАЦИЈА ОДБОРА ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ОДНОСЕ И ИСЕЉЕНИКЕ ПОСЈЕТИЛА УДРУЖЕЊЕ “КАРАДАГ – МОНТЕНЕГРО”

ДЕЛЕГАЦИЈА ОДБОРА ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ОДНОСЕ И ИСЕЉЕНИКЕ ПОСЈЕТИЛА УДРУЖЕЊЕ “КАРАДАГ – МОНТЕНЕГРО”
Датум објаве: 18.06.2019 08:04 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Дана 15. јуна у оквиру радне посјете Р. Турској, делегација Одбора за међународне односе и исељенике предвођена предсједником Одбора Андријом Николићем, сусрела се са представницима  удружења "Карадаğ - Монтенегро" у Истанбулу.

Поздрављајући присутне предсједник Одбора Николић истакао је да је обновљена независност најљепша заједничка прича Црне Горе и њених исељеника, напомињући да су управо представници дијаспоре уградили себе у темеље црногорске независности и допринијели дугорочном бољитку наше државе и генерација које долазе.

Предсједник удружења "Карадаğ - Монтенегро" Мустафа Дениз, упознао је госте са најважнијим аспектима и циљевима ове организације, те представио будуће активности. Током састанка, представници исељеника посебно интересовање изразили су за процедуре издавања и самог значаја исељеничке књижице.

Члан делегације Одбора др Драгутин Паповић представницима исељеника представио је могућности које нуди нови Закон о сарадњи Црне Горе са дијаспором – исељеницима, истичући да је створена широка лепеза могућности којима држава Црна Гора показује посвећеност успостављању ближих односа са својом дијаспором.

Посланик мр Ервин Ибрахимовић истакао је да учеснике састанка карактерише и обједињује љубав према Црној Гори и свом родном крају. Управо та одлика треба да буде водиља која ће довести до јединства унутар исељеничке заједнице, наглашавајући да политичка или неслагања друге врсте не смију утицати на заједнички циљ, закључио је Ибрахимовић.

Делегација Одбора одржала је састанак и са почасним конзулом Црне Горе у Истанбулу Сувером Аканом.