Мања слова Већа слова РСС
>

УРУЧЕН ОРДЕН ЧАСТИ НАШЕМ ИСТАКНУТОМ ИСЕЉЕНИКУ У СР ЊЕМАЧКОЈ

УРУЧЕН ОРДЕН ЧАСТИ НАШЕМ ИСТАКНУТОМ ИСЕЉЕНИКУ У СР ЊЕМАЧКОЈ
Датум објаве: 12.06.2019 07:31 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Дана 21.маја о.г, Улцињанин Никола Шабан, адвокат, судски преводилац, истакнути професор римског и кривицног права, одликован је као први странац у СР Њемацкој орденом цасти, које се додјељује за најмање 12 година волонтерског рада и ангажовања у комуналној, социјалној, науцној или економској самоуправи. 

Ово одликовање му је уруцила њемацка министарка Малу Дрејер, а догадају су присуствовали државни министар правде Херберт Мертин, генерални конзул Црне Горе у Франкфурту Бранислав Караџиц и бивши предсједник Општине Бар др Зоран Срзентиц.

Шабан, који вец 30 година живи са својом породицом у Њемацкој, је велики родољуб који је свој радни вијек обиљежио “цасним залагањем за допринос бољег цовјецанства и мирољубивог схватања”.

Шабан је помагао избјеглицама из бивше Југославије, уцествовао у бројним друштвеним акцијама широм Европе. Данас, активно уцествује у раду Савеза црногорских асоцијација Њемацке, као цлан удружења и предсједник Савјета за привреду. Године 2014, потписао је Меморандум о економској сарадњи и инвестиционим могуцностима са црногорским Министарством економије. 

УзД