Manja slova Veća slova RSS
>

URUČEN ORDEN ČASTI NAŠEM ISTAKNUTOM ISELJENIKU U SR NJEMAČKOJ

URUČEN ORDEN ČASTI NAŠEM ISTAKNUTOM ISELJENIKU U SR NJEMAČKOJ
Datum objave: 12.06.2019 07:31 | Autor: UzD

Ispis Štampaj stranicu


Dana 21.maja o.g, Ulcinjanin Nikola Šaban, advokat, sudski prevodilac, istaknuti profesor rimskog i krivicnog prava, odlikovan je kao prvi stranac u SR Njemackoj ordenom casti, koje se dodjeljuje za najmanje 12 godina volonterskog rada i angažovanja u komunalnoj, socijalnoj, naucnoj ili ekonomskoj samoupravi. 

Ovo odlikovanje mu je urucila njemacka ministarka Malu Drejer, a dogadaju su prisustvovali državni ministar pravde Herbert Mertin, generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Branislav Karadžic i bivši predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentic.

Šaban, koji vec 30 godina živi sa svojom porodicom u Njemackoj, je veliki rodoljub koji je svoj radni vijek obilježio “casnim zalaganjem za doprinos boljeg covjecanstva i miroljubivog shvatanja”.

Šaban je pomagao izbjeglicama iz bivše Jugoslavije, ucestvovao u brojnim društvenim akcijama širom Evrope. Danas, aktivno ucestvuje u radu Saveza crnogorskih asocijacija Njemacke, kao clan udruženja i predsjednik Savjeta za privredu. Godine 2014, potpisao je Memorandum o ekonomskoj saradnji i investicionim mogucnostima sa crnogorskim Ministarstvom ekonomije. 

UzD