Manja slova Veća slova RSS
>

U NIŠU ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE “VITO NIKOLIĆ KROZ STIHOVE I ANEGDOTE”

U NIŠU ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE “VITO NIKOLIĆ KROZ STIHOVE I ANEGDOTE”
Datum objave: 12.06.2019 07:27 | Autor: UzD

Ispis Štampaj stranicu


U Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu, 7. juna je održano književno veče “Vito Nikolić kroz stihove i anegdote”. Događaj je organizovalo Udruženje Crnogoraca Jugoistočne Srbije, a uz pokroviteljstvo Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u R.Srbiji.

Prisutnima se obratio predsjednik Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u R.Srbiji Dragoljub Malović, koji je istakao značaj promocije i očuvanja crnogorske kulture u Srbiji i ovom prilikom poklonio štampana izdanja Nacionalnog savjeta Crnogoraca predstavnicima biblioteke u Nišu.

Publika u Nišu je imala priliku da se upozna sa biografijom i stvaralaštvom velikom crnogorskog pjesnika Vita Nikolića. Izabrane stihove govorila je prvakinja Kruševačkog pozorišta Biljana Nikolić, anegdote član udruženja Miloš Paović, dok je narator Danica Aleksić istakla najbitnije detalje iz biografije pjesnika. U muzičkom dijelu programa, Vlada Crnomarković je izveo nekoliko numera Miladina Šobića. Planirano je da isti program bude izveden u još nekoliko gradova jugoistočne Srbije.