Мања слова Већа слова РСС
>

У НИШУ ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ “ВИТО НИКОЛИЋ КРОЗ СТИХОВЕ И АНЕГДОТЕ”

У НИШУ ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ “ВИТО НИКОЛИЋ КРОЗ СТИХОВЕ И АНЕГДОТЕ”
Датум објаве: 12.06.2019 07:27 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


У Народној библиотеци “Стеван Сремац” у Нишу, 7. јуна је одржано књижевно вече “Вито Николић кроз стихове и анегдоте”. Догађај је организовало Удружење Црногораца Југоисточне Србије, а уз покровитељство Националног савјета црногорске националне мањине у Р.Србији.

Присутнима се обратио предсједник Националног савјета црногорске националне мањине у Р.Србији Драгољуб Маловић, који је истакао значај промоције и очувања црногорске културе у Србији и овом приликом поклонио штампана издања Националног савјета Црногораца представницима библиотеке у Нишу.

Публика у Нишу је имала прилику да се упозна са биографијом и стваралаштвом великом црногорског пјесника Вита Николића. Изабране стихове говорила је првакиња Крушевачког позоришта Биљана Николић, анегдоте члан удружења Милош Паовић, док је наратор Даница Алексић истакла најбитније детаље из биографије пјесника. У музичком дијелу програма, Влада Црномарковић је извео неколико нумера Миладина Шобића. Планирано је да исти програм буде изведен у још неколико градова југоисточне Србије.