Manja slova Veća slova RSS
>

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA LETZEBUERG-CRNA GORA POSJETILI UPRAVU ZA DIJASPORU

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA LETZEBUERG-CRNA GORA POSJETILI UPRAVU ZA DIJASPORU
Datum objave: 11.06.2019 14:38 | Autor: UzD

Ispis Štampaj stranicu


Upravu za dijasporu su 6. juna posjetili predstavnici udruženja Letzebuerg-Crna Gora Christiane Kieffer i Ismet Muhović. Sa njima je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.

Kieffer i Muhović su izrazili zadovoljstvo što je direktor Mitrović svojim prisustvom uveličao proslavu Dana nezavisnosti koja je nedavno organizovana u Luksemburgu. Na sastanku je istaknuta kvalitetna saradnja koje udruženje ima sa Upravom za dijasporu i da jedino zajedničkim naporima odnosi mogu biti dodatno unaprijeđeni. Muhović je, tom prilikom, istakao zadovoljstvo što je izabran u novi saziv Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i da će obaveze koje proističu iz članstva obavljati sa punim uvažavanjem.

Direktor Mitrović je upoznao goste iz Luksemburga o aktivnostima Uprave, između ostalih formiranje drugog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, nedavno završeni Javni konkurs za sufinansiranje programa odnosno projekata u oblastima saradnje sa dijasporom-iseljenicima, nedavno završeni Javni poziv za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada pripadnicima i organizacijama dijaspore-iseljenika. Riječi je bilo i o pokretanju web aplikacije o evidenciji iseljenika porijeklom iz Crne Gore, koja će značajno pomoći u sprovođenju svojevrsnog popisa našeg iseljeništva i koja omogućava da spoznamo sve kompleksnosti naše dijaspore, njenu brojnost, starosnu strukturu, intelektualne, naučne, stručne i druge potencijale. Mitrović je govorio o predstojećim događajima, održavanju konstitutivne sjednice Savjeta 26. jula u Podgorici i manifestacije “Dani dijaspore-iseljenika” 29. jula u Baru.