Мања слова Већа слова РСС
>

ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА ЛЕТЗЕБУЕРГ-ЦРНА ГОРА ПОСЈЕТИЛИ УПРАВУ ЗА ДИЈАСПОРУ

ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА ЛЕТЗЕБУЕРГ-ЦРНА ГОРА ПОСЈЕТИЛИ УПРАВУ ЗА ДИЈАСПОРУ
Датум објаве: 11.06.2019 14:38 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Управу за дијаспору су 6. јуна посјетили представници удружења Летзебуерг-Црна Гора Цхристиане Киеффер и Исмет Муховић. Са њима је разговарао директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић.

Киеффер и Муховић су изразили задовољство што је директор Митровић својим присуством увеличао прославу Дана независности која је недавно организована у Луксембургу. На састанку је истакнута квалитетна сарадња које удружење има са Управом за дијаспору и да једино заједничким напорима односи могу бити додатно унапријеђени. Муховић је, том приликом, истакао задовољство што је изабран у нови сазив Савјета за сарадњу са дијаспором-исељеницима и да ће обавезе које проистичу из чланства обављати са пуним уважавањем.

Директор Митровић је упознао госте из Луксембурга о активностима Управе, између осталих формирање другог сазива Савјета за сарадњу са дијаспором-исељеницима, недавно завршени Јавни конкурс за суфинансирање програма односно пројеката у областима сарадње са дијаспором-исељеницима, недавно завршени Јавни позив за достављање иницијативе за додјелу награда припадницима и организацијама дијаспоре-исељеника. Ријечи је било и о покретању wеб апликације о евиденцији исељеника поријеклом из Црне Горе, која ће значајно помоћи у спровођењу својеврсног пописа нашег исељеништва и која омогућава да спознамо све комплексности наше дијаспоре, њену бројност, старосну структуру, интелектуалне, научне, стручне и друге потенцијале. Митровић је говорио о предстојећим догађајима, одржавању конститутивне сједнице Савјета 26. јула у Подгорици и манифестације “Дани дијаспоре-исељеника” 29. јула у Бару.