Мања слова Већа слова РСС
>

ИЗАБРАНИ ЛАУРЕАТИ НАГРАДА ИСТАКНУТИМ ПРИПАДНИЦИМА ДИЈАСПОРЕ-ИСЕЉЕНИКА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА ДИЈАСПОРЕ-ИСЕЉЕНИКА

ИЗАБРАНИ ЛАУРЕАТИ НАГРАДА ИСТАКНУТИМ ПРИПАДНИЦИМА ДИЈАСПОРЕ-ИСЕЉЕНИКА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА ДИЈАСПОРЕ-ИСЕЉЕНИКА
Датум објаве: 05.06.2019 13:31 | Аутор: уЗд

Испис Штампај страницу


У сриједу 05. маја 2019. године, одржан је завршни састанак Комисије за спровођење поступка додјеле награда истакнутим припадницима дијаспоре-исељеника и организацијама дијаспоре-исељеника.

О добитницима награда одлучивала је Комисија у саставу: академик Зувдија Хоџић, министар просвјете др Дамир Шеховић, посланик и предсједник Одбора за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе Андрија Николић, предсједник Привредне коморе Властимир Голубовић, помоћник директора Управе за дијаспору мр Иван Јововић, универзитетски професор Марко Цамај и извршна директорица Фонда за активно грађанство Аница Бољевић.

Након што су се чланови Комисије упознали са пристиглом документацијом и на основу припремљеног прегледа стања у седам (7) различитих категорија у којима се додјељују награде, а у складу са закључцима са претходног састанка, размијенили су мишљења о предложеним кандидатима.

Постојало је велико интересовање за Јавни позив што је резултирало 51 иницијативом за додјелу награда субјектима, удружењима и појединцима, са великим бројем респектабилних и квалитетних кандидата како међу удружењима тако и међу појединцима. Комисија је разматрала и вредновала допринос, резултате и заслуге кандидата на основу чега је и донијета одлука о овогодишњим добитницима награда.

Награде ће бити додијељене у оквиру манифестације Дани дијаспоре-исељеника која ће се одржати у Бару 29. јула ове године, а добитницима ће награде уручити предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Добитници овогодишњих награда су:

 

НАГРАДА ЗА ОЧУВАЊЕ ДРЖАВНОГ ИДЕНТИТЕТА И ПРИПАДНОСТИ ЦРНОЈ ГОРИ:


-проф. др Миленко Перовић

 

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС У ОБЛАСТИ НАУКЕ:

 

      -проф. др Надежда Басара

 

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС У ОБЛАСТИ ДИПЛОМАТИЈЕ И ПРОМОЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ:

 

      - Рефик Радончић

 

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС У ОБЛАСТИ СПОРТА:

 

      - Душко Ивановић

 

НАГРАДА ЗА ДОБРОЧИНСТВО:  

       

      - Културни центар Румија

 

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС УНАПРИЈЕЂЕЊУ ПРИВРЕДНОГ ПАРТНЕРСТВА СА ЦРНОМ ГОРОМ:

 

      - Веселин Мијач

 

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ:

      

      - Вељко Булајић