Manja slova Veća slova RSS
>

IZABRANI LAUREATI NAGRADA ISTAKNUTIM PRIPADNICIMA DIJASPORE-ISELJENIKA I ORGANIZACIJAMA DIJASPORE-ISELJENIKA

IZABRANI LAUREATI NAGRADA ISTAKNUTIM PRIPADNICIMA DIJASPORE-ISELJENIKA I ORGANIZACIJAMA DIJASPORE-ISELJENIKA
Datum objave: 05.06.2019 13:31 | Autor: uZd

Ispis Štampaj stranicu


U srijedu 05. maja 2019. godine, održan je završni sastanak Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada istaknutim pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika.

O dobitnicima nagrada odlučivala je Komisija u sastavu: akademik Zuvdija Hodžić, ministar prosvjete dr Damir Šehović, poslanik i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, pomoćnik direktora Uprave za dijasporu mr Ivan Jovović, univerzitetski profesor Marko Camaj i izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević.

Nakon što su se članovi Komisije upoznali sa pristiglom dokumentacijom i na osnovu pripremljenog pregleda stanja u sedam (7) različitih kategorija u kojima se dodjeljuju nagrade, a u skladu sa zaključcima sa prethodnog sastanka, razmijenili su mišljenja o predloženim kandidatima.

Postojalo je veliko interesovanje za Javni poziv što je rezultiralo 51 inicijativom za dodjelu nagrada subjektima, udruženjima i pojedincima, sa velikim brojem respektabilnih i kvalitetnih kandidata kako među udruženjima tako i među pojedincima. Komisija je razmatrala i vrednovala doprinos, rezultate i zasluge kandidata na osnovu čega je i donijeta odluka o ovogodišnjim dobitnicima nagrada.

Nagrade će biti dodijeljene u okviru manifestacije Dani dijaspore-iseljenika koja će se održati u Baru 29. jula ove godine, a dobitnicima će nagrade uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su:

 

NAGRADA ZA OČUVANJE DRŽAVNOG IDENTITETA I PRIPADNOSTI CRNOJ GORI:


-prof. dr Milenko Perović

 

NAGRADA ZA DOPRINOS U OBLASTI NAUKE:

 

      -prof. dr Nadežda Basara

 

NAGRADA ZA DOPRINOS U OBLASTI DIPLOMATIJE I PROMOCIJE CRNE GORE:

 

      - Refik Radončić

 

NAGRADA ZA DOPRINOS U OBLASTI SPORTA:

 

      - Duško Ivanović

 

NAGRADA ZA DOBROČINSTVO:  

       

      - Kulturni centar Rumija

 

NAGRADA ZA DOPRINOS UNAPRIJEĐENJU PRIVREDNOG PARTNERSTVA SA CRNOM GOROM:

 

      - Veselin Mijač

 

NAGRADA ZA DOPRINOS U OBLASTI KULTURE:

      

      - Veljko Bulajić