Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ПРВА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА РАСПОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМАПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИМА САРАДЊЕ СА ДИЈАСПОРОМ-ИСЕЉЕНИЦИМА

ОДРЖАНА ПРВА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА РАСПОДЈЕЛУ СРЕДСТАВА ПО ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМАПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИМА САРАДЊЕ СА ДИЈАСПОРОМ-ИСЕЉЕНИЦИМА
Датум објаве: 23.05.2019 13:18 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


У четвртак, 23. маја 2019. године, одржан је први састанак Комисије за расподјелу средстава по Јавном конкурсу за суфинансирање програма односно пројеката у областима сарадње са дијаспором-исељеницима.

Састанку су присуствовали сљедећи чланови Комисије: Луиђ Шкреља, предсједник Административног одбора и члан Одбора за међународне односе и исељенике Скупштине Црне Горе, Александар Митровић, државни секретар у Министарству просвјете, Селим Лика, генерални директор генералног директората за конзуларне послове у Министарству вањских послова, Иван Јововић помоћник директора Управе за дијаспору, Елвира Бектеши, шефица Одсјека за статусно – правна питања, финансије и исељеничке исправе у Управи за дијаспору и Зоран Ђукановић, шеф Одсјека за информативне послове и евиденцију исељеника у Управи за дијаспору. Дражен Блажић, државни секретар у Министарству културе, оправдано је одсуствовао са састанка.

На првом састанку Комисије договорена је методологија рада, начин вредновања пројеката које детаљније дефинише Правилник о начину вредновања програма односно пројеката организација дијаспоре-исељеника и упознавање са пристиглим материјалом. За предсједника Комисије  изабран је Луиђ Шкреља.

Јавни конкурс за суфинансирање програма односно пројекта у областима сарадње са дијаспором-исељенцима наишао је на велико интересовање дијаспоре. На адресу Управе пристигао је 61 пројекат, а укупан износ средстава која се потражују за реализацију свих пријављених пројеката износи  432.000 еура.

Управа за дијаспору је по први пут расписала Јавни конкурс ове врсте, а расположиви фонд који је опредијељен за ову сврху износи 100.000€.