Мања слова Већа слова РСС
>

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА ЉЕТЊУ ШКОЛУ ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА ЉЕТЊУ ШКОЛУ ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Датум објаве: 24.04.2019 14:47 | Аутор: уЗд

Испис Штампај страницу


ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА ЉЕТЊУ ШКОЛУ ЈЕЗИКА И КУЛТУРЕ ЦРНЕ ГОРЕ

 

Управа за дијаспору у сарадњи са Заводом за школство и ове године организује, дванаесту по реду, Љетњу школу језика и културе Црне Горе намијењену дјеци исељеника из Црне Горе.

 

Школа под називом “Црна Гора моја постојбина”, одржаће се у периоду од 20. до 30. јула 2019. године у одмаралишту „Ловћен-Бечићи” на Ивановим коритима.

 

Право пријављивања имају дјеца узраста од 9. до 15. година, која до сада нијесу имала прилику да похађају Школу. Трошкове смјештаја и боравка полазника у Црној Гори сносе организатори.

 

НАЧИН ПРИЈАВЕ: Испунити пријавни формулар који преузимате ОВДЈЕ..

Попуњени формулар послати на адресу лука.дедиц@узд.гов.ме  

 

РОК ПРИЈАВЕ: 26. мај 2019. године.

 

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О ШКОЛИ:

 

Назив пројекта: Љетња школа језика и културе Црне Горе «Црна Гора моја постојбина»

Носиоци: Управа за дијаспору и Завод за школство Црне Горе

Термин: 20.07. до 30.07.2019. године

Мјесто одржавања: Одмаралиште „Ловћен-Бечићи“, Иванова корита, Црна Гора 

Учесници: дјеца исељеника из Црне Горе узраста 9-15 година

 

Опис и циљ пројекта

Циљ програма је да дјеца и млади који живе изван Црне Горе, кроз игру и забаву, унаприједе знање језика и упознају културну, историјску и природну баштину Црне Горе.

Програм подразумијева: језичке радионице, радионице црногорске културне, историјске и природне баштине као и драмске и ликовне радионице. Важан дио програма је и упознавање са црногорским народним обичајима, пјесмама и играма из појединих крајева Црне Горе.

 

Пропратни програми: разна спортска и друга такмичења, витешке игре, излети на Цетиње, Ловћен и Долове, музичке вечери, разгледање културно историјске баштине и околних знаменитих подручја, завршна свечаност и додјела диплома.

 

Стручни кадар и смјештај

Одмаралиште на Ивановим коритима «Ловћен-Бечићи» налази се на 1270 метара надморске висине у средишту Националног парка Ловћен, удаљено 14 км од Цетиња.

Одмаралиште располаже са 200 кревета распоредјених у трокреветним и четворокреветним комфорно опремљеним собама. Располаже и ресторан-салом, кафетеријом, дискотеком, амбулантом и спортским-вишенамјенским полигоном.

Смјене почињу са ручком, а завршавају са доручком. Обезбиједјена је здравствена заштита – љекар.

Стручни кадар који ће изводити наставу, као и педагоге који ће анимирати и пазити на дјецу у слободно вријеме, ангажоваће Завод за школство Црне Горе.

 

Број слободних мјеста

Број полазника ограничен на 60 дјеце узраста 9-15 година.

 

Трошкови

Трошкове смјештаја, исхране и све остале организационе трошкове у вези са Школом сноси Управа за дијаспору. Трошкове ангажовања стручног кадра (наставници, професори, аниматори), сноси Завод за школство Црне Горе.  Трошкове пута до Подгорице у доласку и од Подгорице у повратку – сносе родитељи.

Мјесто и тачно вријеме поласка и повратка биће познато непосредно прије почетка Школе.

 

Ограничења

Дјеца која су већ похадјала Љетњу школу немају право на пријаву.

Удружења могу пријавити максимално три (3) кандидата за полазнике Школе. Уколико дјецу пријављују родитељи - имају право на пријављивање највише двоје (2) дјеце.

Управа за дијаспору задржава право да, због ограниченог броја полазника, изврши одабир кандидата у складу са посебним критеријумима које можете затражити на увид.

 

Пријава кандидата врши се на посебном Формулару (www.узд.гов.ме).

 

Пријаве слати налука.дедиц@узд.гов.ме са назнаком „пријава за Љетњу школу“.  

 

Рок за пријаве: 26. мај 2019. године.

 

Обавјештење о прихватању кандидата: 31. мај 2019.