Мања слова Већа слова РСС
>

БРАТИМЉЕЊЕ ГУСИЊА И БРОНКСА

БРАТИМЉЕЊЕ ГУСИЊА И БРОНКСА
Датум објаве: 11.12.2018 14:42 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


Дана 10. децембра 2018. године, уприличена је церемонија потписивања Споразума о братимљењу Општине Гусиње и Бронкса, Градског округа Њујорка. Споразум су потписали предсједница Општине Гусиње Анела Чекић и предсједник Градског округа Бронкс Рубен Дијаз.

Братимљењу, односно потписивању повеље, присуствовали су генерални конзул Црне Горе у Њујорку амб. Жељко Стаматовић, конзул Црне Горе у Њујорку Амер Цикотић, познати хуманиста и идејни покретач иницијативе братимљења Исмет Шујак и група грађана који живе и раде у Њујорку. Повеља је потписана у ресторану “Чакор” у Бронксу, чији је власник господин Шујак.

Амбасадор Стаматовић обратио се присутнима истичући да се братимљењем Гусиња и Бронкса јача веза на многим нивоима између Црне Горе и САД-а. Осим тога, ријечи је било и о побољшању програма размјене студената, како би се већи број студената из Црне Горе могао укључити у овај програм, као и да стручан и квалитетан кадар који посједује наша дијаспору лакше пронађе запослење при Цитy Халл-у.