Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА СКУПШТИНА ЦРНОГОРСКОГ КУЛТУРНОГ ДРУШТВА ИЗ ТОРОНТА

ОДРЖАНА СКУПШТИНА ЦРНОГОРСКОГ КУЛТУРНОГ ДРУШТВА ИЗ ТОРОНТА
Датум објаве: 12.11.2018 14:48 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


У Торонту 11. новембра 2018. године одржана је Скупштина Црногорског културног друштва. На веома конструктивном састанку изабрана је нова управа коју чини 9 чланова:

- Зоран В. Раичевић, предсједник

- Сеадин Дино Колар, секретар

- Бранислав Вујовић, благајник

Остали чланови управе су: Зоран Ковачевић, Мирослав Вукићевић, Филип Раичковић, Срђан Вукмировић, Марија Селић и Перо Рашовић. За почасне предсједнике изабрани су Весо Радуловић и Ђон Ивановић.

УзД

Црногорско културно друштво је основано фебруара 1971. године и једно је од најстаријих друштава на сјеверно-америчком континенту. Имало је запажену улогу у многим пројектима од значаја за Црну Гору и њене исељенике. Истински амбасадор Црне Горе у Канади, друштво са израженим осјећајем за добротворне акције и добитних многих признања за свој рад и хуманитарне акције. Црногорско културно друштво познато је по многим акцијама помоћи, као што су: страдалим у великом земљотресу који је погодио Црну Гору 1979. године, настрадалим у жељезничкој несрећи код Биоча, Покрету за независност Црне Горе 2005. године, ПЕН центру, Матици црногорској, Црногорској православној цркви, независним интелектуалцима, спортистима, умјетницима, људима који се боре тешким болестима и тд. Друштво је значајно јер је открило истину о канадском генералу Фредерику Бурхнаму, вајару Јанку Брајовићу, првом почасном конзулу у Торонту Ноелу Маршалу, медицинској сестри Мони Вилсон, настрадалим на броду Бриндизи код Медове и тд. Друштво наставља своју мисију очувања црногорског државног и културног идентитета, носећи тај ореол већ 47. година.

УзД