Мања слова Већа слова РСС
>

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ДИЈАСПОРЕ У Р. СЛОВЕНИЈИ

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ДИЈАСПОРЕ У Р. СЛОВЕНИЈИ
Датум објаве: 15.10.2018 12:56 | Аутор: УзД

Испис Штампај страницу


У оквиру конзуларног дана, који је у суботу 13. октобра 2018. године одржан у Љубљани, директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић састао се са представницима организација дијаспоре – исељеника, која дјелују у Р. Словенији. Састанку су присуствовали и амбасадор Црне Горе у Р. Словенији Вујица Лазовић, директор Дирекције за дипломатске привилегије, имунитете и легализацију у Генереалном директорату за конзуларне послове Милош Ђуричковић, као и почасни конзул Црне Горе у овој држави Војислав Ковач.

Представници наших исељеничких удружења изразили су задовољство поводом уприличеног састанка и представнике матице информисали са тренутним стањем нашег исељеничког корпуса на овом подручју, активностима и пројектима својих удружења, али и са одређеним проблемима са којима се суочавају у свом раду.

Директор Митровић истакао је да овај сусрет представља један од начина за унапријеђење веза са матичном државом. Он је присутне упознао са тренутним активностима Управе за дијаспору, будућим плановима, као и обавезама које проистичу из недавно усвојеног Закона о сарадњи Црне Горе са дијаспором – исељеницима. У том смислу, Митровић је говорио о објављеном Јавном позиву организацијама дијаспоре – исељеника за кандидовање представника дијаспоре - исељеника за чланове Савјета за сарадњу са дијаспором – исељеницима. Додатно, он је нагласио да се свакодневно стварају бољи услови за јачање веза и сарадње између матичне државе и њене дијаспоре, као и да се на адекватан начин ослушкују потребе и пружа помоћ нашем исељеништву у мјери могућег.