Manja slova Veća slova RSS
>

ČLAN RUKOVODSTVA UDRUŽENJA "BEHAR" IZ HOLANDIJE POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU

ČLAN RUKOVODSTVA UDRUŽENJA "BEHAR" IZ HOLANDIJE POSJETIO UPRAVU ZA DIJASPORU
Datum objave: 09.07.2018 12:57 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


Upravu za dijasporu je 6. jula 2018. godine posjetio Nevzet Purišić, član rukovodstva Bošnjačkog udruženja Plavljana i Gusinjana “BEHAR” iz Holandije. Sa njim je ovom prilikom razgovarao direktor Predrag Mitrović.

Direktor Mitrović  je upoznao gosta sa tekućim aktivnostima Uprave za dijasporu. U tom kontekstu, Mitrović naglasio značaj donošenja novog Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima. Takođe je upoznao Purišića sa planiranim aktivnostima Uprave, kao što su tradicionalna „Ljetnja škola jezika i kultura Crne Gore“ na Ivanovim koritima koja se održava u periodu od 20. do 30. jula o.g. i predstojeća manifestacija „Dani iseljenika“ 30. i 31. jula o.g. u Gusinju.

Purišić je upoznao direktora Mitrovića sa potrebama i položajem naših iseljenika u Holandiji, kao i aktivnostima koje sprovode na planu saradnje sa maticom.

Direktor Mitrović je podsjetio na ulogu Uprave za dijasporu koja predstavlja prvu adresu za sve naše iseljenike i ukazao na spremnost ovog organa da, u granicama svojih mogućnosti, pomogne u realizaciji značajnih i kvalitetnih projekata naših iseljenika i iseljeničkih oraganizacija u Holandiji i svim drugim zemljama prijema gdje žive naši iseljenici.