Manja slova Veća slova RSS
>

AKTIVNOSTI CRNOGORSKE ETNIČKE ZAJEDNICE AUSTRALIJE

AKTIVNOSTI CRNOGORSKE ETNIČKE ZAJEDNICE AUSTRALIJE
Datum objave: 26.06.2018 14:14 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


U ponedjeljak 25.06.2017. u kabinetu Ministarstva inostranih poslova Australije održan je konsultativni sastanak tima novoizabranog ambasadora Australije za Srbiju i ambasadora na nerezidencijalnoj osnovi za Crnu Goru i Makedoniju g-dje Ruth Stewart i Mihaila Mandića, predsjednika Crnogorske etničke zajednice Australije.


Razgovor je bio izuzetno sadržajan, a razgovarano je o Crnoj Gori, odnosima na relaciji Australija - Crna Gora, problemima na koje nailaze australski drzavljani crnogorskog porijekla i načini na kojima ambasada može biti od pomoći. Ambasadorka je zbog pomjeranja termina od strane Crnogorske etničke zajednice bila spriječena da lično prisustvuje sastanku, pa je razgovor obavljen sa Ryan-om Neelam-om, pomoćnikom direktora u Direkciji za vanjske poslove Nju Saut Velsa (New South Wales).
Neposredno pred polazak za Crnu Goru predsjednika Crnogorske etničke zajednice, gradonačelnik sidnejske opštine sa kojom zajednica ostvaruje izvanrednu saradnju od osnivanja i u kojoj je i registrovana prva Crnogorska etnička zajednica Australije, gospodin Bill Saravinovski je primio predsjednika zajednice Mihaila Mandića i tom prilikom mu uručio pozdravno pismo za predsjednika opštine Podgorica sa željom da se uspostavi komunikacija i razmotre mogućnosti jedne konkretnije saradnje.
Sve ove aktivnosti su još jedan u nizu pokazatelja aktivnog rada i rezultata Crnogorske etničke zajednice Australije i respektabilnog statusa koji ova zajednica uživa u Australiji.

Uprava za dijasporu