Manja slova Veća slova RSS
>

CRNOGORSKA ETNIČKA ZAJEDNICA PROSLAVILA DAN NEZAVISNOSTI U AUSTRALIJI

CRNOGORSKA ETNIČKA ZAJEDNICA PROSLAVILA DAN NEZAVISNOSTI U AUSTRALIJI
Datum objave: 30.05.2018 10:16 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


Dan nezavisnosti Crne Gore proslavljen je i u dalekoj Australiji, a u organizaciji Crnogoske etničke zajednice Australije. 

U Sidneju je ovim povodom zasadjeno drvo u prelijepom parku opštine Rockdale, čemu su prisustvovali gradonačelnik Bill Saravinovski, član parlamenta vlade NSW-a Steve Kemper i član opstinskog vijeća Ed McDougal.

Ispred Crnogorske etničke zajednice ovom događaju su prisustvovali: Vesna Špadijer, Mira Joksovič, Chris Nash, Vasilije Špadijer, Mihailo Mandić, Gojko Krivokapić, Ljubo Palibrk i Jelena Špadijer.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Crnogorske etničke zajednice Australije Mihaila Mandića, intonirane su crnogorska i australska himna, nakon čega su predstavnici opštine i zajednice simbolično, u čast proslave dvanaest godina nezavisnosti Crne Gore i Dana nezavisnosti, zasadili drvo u jednom od parkova opštine Rockdale u Sidneju.

U Melburnu je istim povodom organizovano Crnogorsko veče, glavna proslava Dana nezavisnosti kojem je prisustvovalo veliki broj naših iseljenika koji žive i rade u Australiji.  Svečanost je organizovana u restoranu u St Albansu koji je za ovu priliku ukrašen crnogorskim simbolima. Crnogorske zastave, medju kojima se nasla i Gaetuša, kitile su unutrašnjost prepune sale.  

Goste je pozdravio organizator večeri Jozo Lukić, kao i Mihailo Mandić koji se zahvalio prisutnima što su svojim prisustvom uveličali proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore i naglasio značaj ovog datuma za Crnu Goru i Crnogorce.

Tom prilikom Mandić je uručio i dvije zahvalnice u ime etničke zajednice: Jozi Lukiću za njegov doprinos radu zajednice i Stanki Ercegovac za njen humanitarni rad čime doprinosi snaženju i popularizaciji zajednice.

Druženje je trajalo do kasno u noć uz bogat kulturno-zabavni program.

Uprava za dijasporu