Manja slova Veća slova RSS
>

POSJETA PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE GRADA KIRKLARELIJA

POSJETA PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE GRADA KIRKLARELIJA
Datum objave: 25.12.2017 09:38 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


Šefica Odsjeka za statusno-pravna pitanja, finansije i iseljeničke knjižice u Upravi za dijasporu  Elvira Bekteši i grupa iseljenika iz Istanbula sastali su se dana 20.decembra sa predsjednikom Skupštine grada Kirklarelija gospodinom  Saffetom Uresin-om, porijeklom iz Crne Gore.

Poželjevši dobrodošlicu gostima na “naškom” jeziku gdin Uresin je istakao da je ovo prvi put da zvanično prima delegaciju iseljenika iz Crne Gore, te da prilično emotivno doživljava ovaj susret. “Draga braćo, na današnji dan Opština Kirklareli obilježava posjetu Kemala Ataturka našem gradu, a ja ću ovaj datum od sada pamtiti i po ovom susretu”, kazao je Uresin.

U nastavku je razgovarano o mogućnostima daljeg zbližavanja Opštine Kirklareli sa Crnom Gorom, značaju otvaranja Crnogorske sobe u Kulturnom domu/muzeju grada, kao i potrebi da isljenici iz Crne Gore i njihovi potomci blize sarađuju, česće se srijeću i razmjenjuju ideje o tome šta mogu uraditi na planu povezivanja zemlje svog porijekla Crne Gore, sa zemljom u kojoj žive Republikom Turskom.

Zahvaljujući se na toplom prijemu gđa Bektesi je pozvala gdina Saffeta Uresina da posjeti Crnu Goru prilikom planirane posjete delegacije grada Kirklarelija Crnoj Gori, a koja ce se realizovati tokom 2018.godine.

Uprava za dijasporu