Manja slova Veća slova RSS
>

NAJAVA: FESTIVAL ODA ŽIVOTU, 16-23. SEPTEMBRA U CRNOJ GORI

NAJAVA: FESTIVAL ODA ŽIVOTU, 16-23. SEPTEMBRA U CRNOJ GORI
Datum objave: 12.09.2017 13:15 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


U periodu od 16-23. septembra 2017. godine, održaće se Festival Oda života (Ode to life), u organizaciji NVO „Svjetskih umjetničkih igara“ (WAG), koji će okupiti oko 40 umjetnika iz 15 zemalja širom svijeta. Ovaj Festival se po prvi put održava u Crnoj Gori  i okuplja umjetnike iz različitih umjetničkih disciplina, uključujući i naše umjetnike koji žive i rade u iseljeništvu.

Svečano otvaranje Festivala je planirano za 16. septembar o.g. u vinskom podrumu Šipčanik, sa početkom u 20:00h, na kojem će nastupiti sarajevski hor Pontanima. Drugog dana Festivala, održaće se glavna izložba u dvorcu Petrović na Kruševcu u 20:00h, kao i izložba našeg iseljenika iz Argentine Juana Vladimira Martinovicha u galeriji „Klub“ u Centru savremene umjetnosti Crne Gore sa početkom u 21:00h.

Ostatak programa će sadržati brojne likovne radionice, između ostalog i one namijenjene djeci, potom koncerte, pjesničke večeri, sociološko-kreativne radionice, predavanja, plesne nastupe i brojne izlete po Crnoj Gori.

Posljednjeg dana Festivala, holandska umjetnica porijeklom iz Crne Gore Jelena Popadić predstaviće se svojim radom, u vidu umjetničke radionice i predavanja o upotrebi prirodnih materijala. Takođe treba pomenuti i našu umjetnicu iz Londona Katarinu Tomašević Crawford, čija će skulptura biti izložena na jednoj od pomenutih izložbi.

Uprava za dijasporu je pružila svoj doprinos u dijelu ostvarivanja komunikacije i koordinacije sa našim umjetnicima, koji žive i rade širom svijeta.