Manja slova Veća slova RSS
>

IZLOŽBA TEE FRANCA “ESSENZ” U BERLINU

IZLOŽBA TEE FRANCA “ESSENZ” U BERLINU
Datum objave: 11.09.2017 12:53 | Autor: Uprava za dijasporu

Ispis Štampaj stranicu


U ponedjeljak, 4. septembra 2017. godine, u Galeriji Berlin Blue Art u Berlinu otvorena je izložba “Essenz” crnogorske slikarke Tee Franca uz pokroviteljstvo Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina.

Ambasador Crne Gore u SR Njemačkoj dr Ranko Vujačić je, otvarajući izložbu, izrazio uvjerenje da će izložba “Essenz” dati važan doprinos promociji crnogorske umjetnosti i predstavljanju naše veoma kreativne tradicije likovne umjetnosti u SR Njemačkoj. Ambasador Vujačić je naglasio da su ovakvi događaji jasan znak posvećenosti crnogorskog društva da, kroz kulturu i umjetnički izraz, prenese poruku o važnosti brige i poštovanja različitosti i posebnosti nacionalnog i kulturnog identiteta manjina koje doprinosi bogatstvu jednog društva.

Tea Franca je autorka mlađe generacije koja je do sada imala četiri samostalne i preko pedeset kolektivnih izložbi u Crnoj Gori i inostranstvu.

Otvaranju izložbe, pored predstavnika Ambasde CG u Berlinu, prisustvovali su predstavnici kulturne zajednice, naše dijaspore iz Berlina, te ljubitelji likovne umjetnosti.

Organizaciju izložbe podržala je Ambasada CG u Berlinu cijeneći da je ovakva izložba prilika da se, pored rada crnogorske slikarke Tee Franca, promoviše i crnogorska cultura i umjetnost u Berlinu.