Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
03.08.2017

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦГ ДУШКА МАРКОВИЋА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ "ДАНИ ИСЕЉЕНИКА" У ПЕТЊИЦИ

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЦГ ДУШКА МАРКОВИЋА НА  МАНИФЕСТАЦИЈИ "ДАНИ ИСЕЉЕНИКА" У ПЕТЊИЦИ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић уручио је награде истакнутим исељеницима и организацијама исељеника на манифестацији "Дани исељеника" одржаној 31. јула у Петњици. У наставку преносимо обраћање предсједника Владе Душка Марковића на поменутој манифестацији:08.09.2017.

ОСНОВАНА АМЕРИЧКО-КАНАДСКА УНИЈА

ОСНОВАНА АМЕРИЧКО-КАНАДСКА УНИЈА

Америчко – Канадска Унија која окупља наше организације исељеника које дјелују на територији САД-а и Канаде формирана је у сриједу, 6. септембра о.г. Унију чине седам удружења наших исељеника: Бошњачки Савез Црне Горе - Њујорк, Црногорско Удружење „Цетиње“ Индијана, Удружење исељеника из Црне Горе „21 Мај“ - Њујорк, Црногорско Канадска Асоцијација Ванкувер, Удружење Црногораца Њујорк, Фондација Петњица - Њујорк, као и Академија спортова Њујорк.


Актуелности

21.09.2017.

САОПШТЕЊЕ ЦРНОГОРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ МЕКСИКА И КАРИБА ПОВОДОМ ЗЕМЉОТРЕСА КОЈИ ЈЕ ПОГОДИО МЕКСИКО

САОПШТЕЊЕ ЦРНОГОРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ МЕКСИКА И КАРИБА ПОВОДОМ ЗЕМЉОТРЕСА КОЈИ ЈЕ ПОГОДИО МЕКСИКО

Црногорска заједница Мексика и Кариба саосјећа у трагедији коју проживљавају сви грађани Мексика. Уколико познајете неког Црногорца или Црногорку, њихове потомке или рођаке који се налазе у тешкој ситуацији због трагедије која је погодила Мексико, ако им је потребна помоћ, молимо да нас контактирате како бисмо заједно ујединили снаге: (686) 261.61.23; куљацхакарина@гмаил.цом.

више...
21.09.2017.

КОНФЕРЕНЦИЈА “ДУБРОВАЧКИ РАЗГОВОРИ” У ДУБРОВНИКУ, 20-22.октобра 2017

КОНФЕРЕНЦИЈА “ДУБРОВАЧКИ РАЗГОВОРИ” У ДУБРОВНИКУ,  20-22.октобра 2017

Универзитет Сарајево Сцхоол оф Сциенце анд Тецхнологy - СССТ из Сарајева (Босна и Херцеговина), у сарадњи са Високом школом међународних односа и дипломације - Даг Хаммарскјöлд из Загреба (Хрватска) и Универзитетом Доња Горица (УДГ) из Подгорице, организује конференцију ,,Дубровацки разговори” која ће се одржати у периоду од 20-22. октобра 2017. године, у хотелу „Гранд Хотел Парк“ у Дубровнику.

више...
20.09.2017.

ОСНИВАЧ УДРУЖЕЊА ИСЕЉЕНИКА И ПРИЈАТЕЉА ЦРНЕ ГОРЕ „МОНТЕ- АУСТРАЛИЈА“ У ПОСЈЕТИ УПРАВИ ЗА ДИЈАСПОРУ

ОСНИВАЧ УДРУЖЕЊА ИСЕЉЕНИКА И ПРИЈАТЕЉА ЦРНЕ ГОРЕ „МОНТЕ- АУСТРАЛИЈА“ У ПОСЈЕТИ УПРАВИ ЗА ДИЈАСПОРУ

Подгорица, 20. септембар 2017. године- Управу за дијаспору је данас посјетио Бељо Радончић, оснивач и члан УО Удружења исељеника и пријатеља Црне Горе „Монте-Аустралија“ чије је сједиште у Сиднеју. Са њим је разговарао директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић.

више...
20.09.2017.

ШКОЛА МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА У ФРАНКФУРТУ

ШКОЛА МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА У ФРАНКФУРТУ

У Франкфурту је почела друга школска година у школи матерњег језика коју је, у фебруару 2016. године, покренуло наше исељеничко удружење „МонтеКолн“ у сарадњи са Генералним конзулатом Црне Горе у Франкфурту.

више...
19.09.2017.

У ФРАНЦУСКОЈ ОДРЖАН ФОРУМ АСОЦИЈАЦИЈА

У ФРАНЦУСКОЈ ОДРЖАН ФОРУМ АСОЦИЈАЦИЈА

У недељу 10. септембра, у граду Роснy соус боис одржан је Форум Асоцијација, на којем је, већ пету годину за редом, учествовало и наше исељеничко удружење Асоцијација Монтенегро из Париза. Форум Асоцијација пружа изванредну прилику бројним удружењима да представе низ својих активности, док поједина удружења приређују културно-умјетнички програм током трајања манифестације.

више...

Мултимедија