Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
07.03.2017

SPISAK KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADA ISELJENICIMA I ORGANIZACIJAMA ISELJENIKA

Shodno članu 10 stav 2 Pravilnika o kriterijumima za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika, kao i na osnovu Javnog poziva za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika, koji je na internet stranici Uprave za dijasporu objavljen 24. januara 2017. godine, u nastavku se nalazi spisak dostavljenih inicijativa, odnosno kandidata za dodjelu nagrada u šest oblasti.07.03.2017.

SPISAK KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADA ISELJENICIMA I ORGANIZACIJAMA ISELJENIKA

SPISAK KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADA ISELJENICIMA I ORGANIZACIJAMA ISELJENIKA

Shodno članu 10 stav 2 Pravilnika o kriterijumima za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika, kao i na osnovu Javnog poziva za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika, koji je na internet stranici Uprave za dijasporu objavljen 24. januara 2017. godine, u nastavku se nalazi spisak dostavljenih inicijativa, odnosno kandidata za dodjelu nagrada u šest oblasti.Aktuelnosti

30.03.2017.

VEČE POSVEĆENO HENRIKU ANGELU U LONDONU

U Ambasadi Norveške u Londonu, danas u 18:45h održaće se veče posvećeno norveškom putopiscu i sportisti Henriku Angelu, o kojem će govoriti urednica Crnogorskog međunarodnog instituta za štampu iz Nikšića Radmila Perović. Naime, Henrik Angel je bio “čovjek koji leti po snijegu”, kako su ga tada nazivali stari Crnogorci.

više...
29.03.2017.

PRIPREME POVODOM PREDSTOJEĆE MANIFESTACIJE „DANI ISELJENIKA“

PRIPREME POVODOM PREDSTOJEĆE MANIFESTACIJE „DANI ISELJENIKA“

Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Petnjica i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom ove Opštine Samirom Agovićem, kao i potpredsjednikom Muslijom Kalićem, savjetnikom predsjednika Ismetom Latićem i direktorom Centra za kulturu Sinanom Tiganjem. Sastanku je takođe prisustvovao i predsjednik Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika Dragan Mitov Đurović.

više...
28.03.2017.

VLADA USTANOVILA NOVO RADNO VRIJEME, OD 07-15H

Na sjednici Vlade Crne Gore, održanoj u četvrtak 23. marta 2017. godine , donešena je odluka o promjeni radnog vremena u državnoj upravi. Informišemo udruženja i sve naše iseljenike da je od ponedjeljka 26. marta 2017. godine, Upravi za dijasporu radno vrijeme od 07.00-15.00h.

više...
28.03.2017.

Postavljen kamen temeljac za Crnogorsku kuću u Argentini

Postavljen kamen temeljac za Crnogorsku kuću u Argentini

U nedjeju 26. marta, uz prisustvo velikog broja potomaka crnogorskih iseljenika u Provinciji Ćako u gradu Roke Saenz Penja, postavljen je kamen temeljac za izgradnju Crnogorske kuće na zemljištu od 4000 m² koje je opština Saenz Penja dodijelila na trajno korišćenje crnogorskoj zajednici “Kralj Nikola I”.

više...
27.03.2017.

IZABRAN PREDSTAVNIK NVO SEKTORA ZA ČLANA SAVJETA ZA SARADNJU SA ISELJENICIMA

Nakon što je, na internet stranici Uprave za dijasporu shodno članu 22 Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima (“Službeni list CG” broj: 47/15) i članu 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (“Službeni list CG” broj: 7/12), objavljen Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/icu Savjeta za saradnju sa iseljenicima, u petak, 24. marta 2017. godine, održan je sastanak Komisije za praćenje postupka izbora članova Savjeta za saradnju sa iseljenicima.

više...

Multimedija