Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
07.03.2017

SPISAK KANDIDATA ZA DODJELU NAGRADA ISELJENICIMA I ORGANIZACIJAMA ISELJENIKA

Shodno članu 10 stav 2 Pravilnika o kriterijumima za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika, kao i na osnovu Javnog poziva za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika, koji je na internet stranici Uprave za dijasporu objavljen 24. januara 2017. godine, u nastavku se nalazi spisak dostavljenih inicijativa, odnosno kandidata za dodjelu nagrada u šest oblasti.
Aktuelnosti

07.04.2017.

UPRAVA ZA DIJASPORU SE SELI NA NOVU LOKACIJU

Obavještavamo iseljenike i iseljeničke organizacije, kao i sve naše poslovne prijatelje, da će Uprava za dijasporu, tokom naredne sedmice, izvršiti preseljenje sa dosadašnje lokacije u Bulevaru revolucije 15 (stara zgrada Pobjede), na lokaciju u ulici Jovana Tomaševića bb u Podgorici. U tom smislu, informišemo vas da će u tom periodu komunikacija sa Upravom biti otežana, zbog čega se unaprijed izvinjavamo.

više...
04.04.2017.

U BEOGRADU ODRŽAN REGIONALNI SUSRET ISELJENIČKIH ORGANIZACIJA

U BEOGRADU ODRŽAN REGIONALNI SUSRET ISELJENIČKIH ORGANIZACIJA

Kako smo informisani od strane Crnogorskog kulturno, prosvjetnog i sportskog društva „Morača“ iz Kranja, u Beogradu je 1. i 2. aprila o.g, u organizaciji Saveza udruženja Crnogoraca Srbije – Beograd, održan regionalni sastanak predstavnika crnogorskih udruženja. Sastanak je održan u cilju očuvanja i unaprijeđenja dosadašnjih vidova komunikacije, podsticanja daljnjeg procesa povezivanja Crnogoraca u okruženju na programskim osnovama, te pružanja pomoći njihovim potrebama u sredinama u kojima žive i rade. Dvodnevni susret u Beogradu okupio je predstavnike naših iseljeničkih udruženja iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

više...
04.04.2017.

SPOMENIK CRNOGORSKIM ISELJENICIMA U URUGVAJU

SPOMENIK CRNOGORSKIM ISELJENICIMA U URUGVAJU

Dana 1. aprila 2017. godine u urugvajskom gradu Karmelu inaugurisan je spomenik crnogorskim rudarima koji su krajem 19. vijeka naselili ovaj grad i njegovu okolinu. Tom događaju prisustovale su brojne zvanice iz Ministarstva vanjskih poslova Urugvaja na čelu sa ambasadorom Omarom Mesom, te ambasadori Francuske i Kanade Filip Bastelika i Žoan Frapje, kao i brojni članovi crnogorske zajednice Karmela i Urugvaja. Na skupu su bili prisutni i počasni konzul Crne Gore u Montevideu Mario Klisić i Santa Feu Klaudio Petričević.

više...
03.04.2017.

U TREBINJU UDRUŽENJE CRNOGORACA „VUK MIĆUNOVIĆ“ PROMOVISALO TRADICIONALNU CRNOGORSKU KUHINJU

U TREBINJU UDRUŽENJE CRNOGORACA „VUK MIĆUNOVIĆ“ PROMOVISALO TRADICIONALNU CRNOGORSKU KUHINJU

U Trebinju je 2. aprila 2017. godine, u hotelu Leotar, Udruženje Crnogoraca u Hercegovini „Vuk Mićunović“ organizovalo okrugli sto i promociju tradicionalne crnogorske kuhinje. Ova manifestacija je dio okruglog stola „Poštovanje prava crnogorske nacionalne manjine – bolja saradnja Bosne i Hercegovine i Crne Gore“ , pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

više...

Multimedija