Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
03.08.2017

OBRAĆANJE PREDSJEDNIKA VLADE CG DUŠKA MARKOVIĆA NA MANIFESTACIJI "DANI ISELJENIKA" U PETNJICI

OBRAĆANJE PREDSJEDNIKA VLADE CG DUŠKA MARKOVIĆA NA  MANIFESTACIJI "DANI ISELJENIKA" U PETNJICI

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručio je nagrade istaknutim iseljenicima i organizacijama iseljenika na manifestaciji "Dani iseljenika" održanoj 31. jula u Petnjici. U nastavku prenosimo obraćanje predsjednika Vlade Duška Markovića na pomenutoj manifestaciji:08.09.2017.

OSNOVANA AMERIČKO-KANADSKA UNIJA

OSNOVANA AMERIČKO-KANADSKA UNIJA

Američko – Kanadska Unija koja okuplja naše organizacije iseljenika koje djeluju na teritoriji SAD-a i Kanade formirana je u srijedu, 6. septembra o.g. Uniju čine sedam udruženja naših iseljenika: Bošnjački Savez Crne Gore - Njujork, Crnogorsko Udruženje „Cetinje“ Indijana, Udruženje iseljenika iz Crne Gore „21 Maj“ - Njujork, Crnogorsko Kanadska Asocijacija Vankuver, Udruženje Crnogoraca Njujork, Fondacija Petnjica - Njujork, kao i Akademija sportova Njujork.


Aktuelnosti

21.09.2017.

SAOPŠTENJE CRNOGORSKE ZAJEDNICE MEKSIKA I KARIBA POVODOM ZEMLJOTRESA KOJI JE POGODIO MEKSIKO

SAOPŠTENJE CRNOGORSKE ZAJEDNICE MEKSIKA I KARIBA POVODOM ZEMLJOTRESA KOJI JE POGODIO MEKSIKO

Crnogorska zajednica Meksika i Kariba saosjeća u tragediji koju proživljavaju svi građani Meksika. Ukoliko poznajete nekog Crnogorca ili Crnogorku, njihove potomke ili rođake koji se nalaze u teškoj situaciji zbog tragedije koja je pogodila Meksiko, ako im je potrebna pomoć, molimo da nas kontaktirate kako bismo zajedno ujedinili snage: (686) 261.61.23; kuljachakarina@gmail.com.

više...
21.09.2017.

KONFERENCIJA “DUBROVAČKI RAZGOVORI” U DUBROVNIKU, 20-22.oktobra 2017

KONFERENCIJA “DUBROVAČKI RAZGOVORI” U DUBROVNIKU,  20-22.oktobra 2017

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology - SSST iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina), u saradnji sa Visokom školom međunarodnih odnosa i diplomacije - Dag Hammarskjöld iz Zagreba (Hrvatska) i Univerzitetom Donja Gorica (UDG) iz Podgorice, organizuje konferenciju ,,Dubrovacki razgovori” koja će se održati u periodu od 20-22. oktobra 2017. godine, u hotelu „Grand Hotel Park“ u Dubrovniku.

više...
20.09.2017.

OSNIVAČ UDRUŽENJA ISELJENIKA I PRIJATELJA CRNE GORE „MONTE- AUSTRALIJA“ U POSJETI UPRAVI ZA DIJASPORU

OSNIVAČ UDRUŽENJA ISELJENIKA I PRIJATELJA CRNE GORE „MONTE- AUSTRALIJA“ U POSJETI UPRAVI ZA DIJASPORU

Podgorica, 20. septembar 2017. godine- Upravu za dijasporu je danas posjetio Beljo Radončić, osnivač i član UO Udruženja iseljenika i prijatelja Crne Gore „Monte-Australija“ čije je sjedište u Sidneju. Sa njim je razgovarao direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović.

više...
20.09.2017.

ŠKOLA MATERNJEG JEZIKA U FRANKFURTU

ŠKOLA MATERNJEG JEZIKA U FRANKFURTU

U Frankfurtu je počela druga školska godina u školi maternjeg jezika koju je, u februaru 2016. godine, pokrenulo naše iseljeničko udruženje „MonteKoln“ u saradnji sa Generalnim konzulatom Crne Gore u Frankfurtu.

više...
19.09.2017.

U FRANCUSKOJ ODRŽAN FORUM ASOCIJACIJA

U FRANCUSKOJ ODRŽAN FORUM ASOCIJACIJA

U nedelju 10. septembra, u gradu Rosny sous bois održan je Forum Asocijacija, na kojem je, već petu godinu za redom, učestvovalo i naše iseljeničko udruženje Asocijacija Montenegro iz Pariza. Forum Asocijacija pruža izvanrednu priliku brojnim udruženjima da predstave niz svojih aktivnosti, dok pojedina udruženja priređuju kulturno-umjetnički program tokom trajanja manifestacije.

više...

Multimedija