Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
03.10.2016

RUKOVODSTVO SAVJETA ZA SARADNJU SA ISELJENICIMA

Na konstitutivnoj sjednici Savjeta za saradnju sa iseljenicima, koja je održana u utorak 27. septembra, izabrano je rukovodstvo novoformiranog Savjeta, na čelu sa predsjednikom dr Nenadom Popovićem. Za potpredsjednike Savjeta izabrani su Boris Popivoda, Edin Latić Ruždija Jarović i Martin Junčaj, dok je za sekretara Savjeta izabrana Elvira Bekteši. Predsjednici radnih tijela su: Mirko Zečević, Milorad Nikčević, Dejan Šestović, Sabrija Vulić, Mihailo Mandić, Refik Radončić, Mirza Redžić, Vladislav Popović, Slobodan Drakić, Emira Mustajbašić Ličina i Aleks Rohas Božović. U nastavku teksta možete pronaći kratke biografije rukovodstva Savjeta za saradnju sa iseljenicima.
Aktuelnosti

19.01.2017.

RADNI SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE BAR DR ZORANOM SRZENTIĆEM

RADNI SASTANAK SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE BAR DR ZORANOM SRZENTIĆEM

Direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović i generalni direktor za konzularne poslove Željko Stamatović održali su danas, u Baru, radni sastanak sa predsjednikom ove opštine dr Zoranom Srzentićem, koji je inače i član Savjeta za saradnju sa iseljenicima. Sastanak je upriličen povodom predstojećeg stupanja Stamatovića na dužnost generalnog konzula CG u Njujorku, te u tom smislu odgovarajuće pripreme u susret predstojećoj posjeti crnogorske delegacije udruženjima naših iseljenika u SAD-u i ostalim relevantnim institucijama.

više...
18.01.2017.

UPRAVU ZA DIJASPORU POSJETIO PREDSJEDNIK UDRUŽENJA MONTE-AUSTRALIJA IZ SIDNEJA

UPRAVU ZA DIJASPORU POSJETIO PREDSJEDNIK UDRUŽENJA MONTE-AUSTRALIJA IZ SIDNEJA

Podgorica, 18. januar – Danas je Upravu za dijasporu posjetio Dejan Sekulić, predsjednik Udruženja iseljenika i prijatelja Crne Gore Monte-Australija iz Sidneja. Sa njim je razgovarao direktor Uprave mr Predrag Mitrović. Imajući u vidu da je ovo prva posjeta predsjednika pomenutog udruženja, na sastanku je bilo riječi o svim mjerama i aktivnostima koje matična zemlja preduzima na planu saradnje sa svojim iseljeništvom, od Zakona o saradnji CG sa iseljenicima i obavezama koje iz njega proističu, do nedavno usvojenih podzakonskih akata koji uređuju konkretne segmente saradnje sa dijasporom.

više...
16.01.2017.

SVEČANA AKADEMIJA “CRNA GORA 2016. JUBILEJI” U NOVOM SADU

Udruženje Crnogoraca Novog Sada organizovalo je 25. decembra 2016. godine Svečanu akademiju "CRNA GORA 2016. JUBILEJI", povodom 1000 godina državotvornosti Crne Gore i 1000 godina od smrti Svetog kneza Vladimira. Tim povodom upriličena je i izložba fotografija fresaka posvećenih Svetom Vladimiru, kao i promocija monografije “DUKLJANSKI KNEZ SVETI VLADIMIR”.

više...
16.01.2017.

DIREKTOR UPRAVE ZA DIJASPORU PRISUSTVOVAO PROSLAVI DESET GODINA OBNOVE NEZAVISNOSTI CRNE GORE U ITALIJI

DIREKTOR UPRAVE ZA DIJASPORU PRISUSTVOVAO PROSLAVI DESET GODINA OBNOVE NEZAVISNOSTI CRNE GORE U ITALIJI

U sklopu dvodnevne radne posjete Republici Italiji, direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović, na poziv Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji, prisustvovao je proslavi desetogodišnjice obove nezavisnosti Crne Gore u Peruđi. Ova posjeta predstavljala je prvi kontakt, odnosno prvi zvanični susret sa udruženjem naših iseljenika u Republici Italiji.

više...
13.01.2017.

DIREKTOR UPRAVE ZA DIJASPORU U RADNOJ POSJETI ITALIJI

DIREKTOR UPRAVE ZA DIJASPORU U RADNOJ POSJETI ITALIJI

Direktor Uprave za dijasporu Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore mr Predrag Mitrović sreo se danas sa pomoćnikom generalnog direktora za Italijane u inostranstvu Ministarstva vanjskih poslova Italije Markom Đunđijem. Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Republici Italiji, Aleksandar Drljević. Tokom susreta, razmijenjena su mišljenja i iskustva na planu saradnje dvije zemlje sa svojim dijasporama i iskazano interesovanje za prenos italijanske ekspertize u dijelu bližeg povezivanja dijaspore sa maticom, te pružanja podrške državljanima koji borave u inostranstvu

više...

Multimedija